Tällä kertaa Helvin kanssa. Eilen VEPE:ssä aloitin esineen viennillä. Tai siis tuonnilla tässä tapauksessa, koska olen itse veneessä ottamassa esinettä vastaan. No Helvipä päätti käydä elvistelemään dummyn kanssa rannalla yrittäen esitellä sitä kaikille tepastellen pöyhkeänä ympäriinsä ja apuohjaajalle tarjosi sivulletuloa ym. Varmaan ylittyi 30 s. lähtöaika ennen kuin sain sen huudeltua luokseni. Sitten veneen haku, jossa myös minä veneessä antamassa köyttä. Vähän sama juttu kuin viennissä, paitsi ettei voinut esitellä esinettä kun sellaista ei ollut, ihan niin kauaa ei mennyt koiran saamisessa veneelle, mutta käskyjä tuli varmasti monta monta. Viimeiseksi perushuttua eli veneestä hyppy, josta Helvi on aina lähtenyt innokkasti ja varmasti - eipä lähtenyt tällä kertaa kun vissiin neljännellä käskyllä. Että näin. Hyvillä mielin voi mennä perjantaina kokeeseen.

Tänään sitten raunioilla lansupoppoon kanssa. Helvi nosti pisteitään silmissäni tehden loistavan työn! Kaksi valmista maalimiestä umpipiiloissa, koira etsi hyvällä motivaatiolla ja järkevästi aluetta läpi käyden. Ilmaisu toimi. Ei oikeastaan paremmin olisi voinut mennä. Pekulle myös kaksi valmista ukkoa umpipiiloissa, Peku teki hyvin töitä ja löysi maalimiehet, mutta umpipiilot jännittivät Pekua jonkin verran, niin ettei ihan heti rohjennut alkaa haukkumaan. Minun raotettua piilon sisäänkäyntiä vähäsen alkoi ilmaisu sujumaan.

Sijoituskoirani Åsa on kotiutunut kuulumisten mukaan oikein hyvin. Ja perheen kaksi vanhempaa lansua ovat ottaneet tulokkaan hyvin vastaan. Pentu on kuulemma iloinen ja sosiaalinen