Tulipa käytyä ensimmäistä kertaa elämässäni Venäjällä. Suuntasimme Pietariin kahteen kv-koiranäyttelyyn perjantaina omalla autolla kavereideni Jaanan & Villen kanssa, Ville rohkeana poikana oli lupautunut kuskiksi. Rajan ylitys meni sujuvasti, ei ollut jonoa mennessä eikä tullessa. Auton paperit yhteen koppiin, toisesta kopista leima passiin ja maahantulokorttiin ja sitten kolmas kaveri tarkasti, että leimat löytyy. Onneksi lumimyräkkä ei ulottunut Venäjän puolelle, vaan saimme ajella Pietariin selkeässä säässä ja lumettomia teitä. Hotelli löytyi pienen harhailun jälkeen ja se oli oikein mukava kaksikerroksinen kartanotyyppinen rakennus aidatulla alueella, huoneetkin olivat ruhtinaallisen kokoiset. Lauantaina sitten suuntasimme Lenexpo-hallille näyttelyyn ja numerolapun jonottamisen jälkeen kehän alkua ei montaa minuuttia tarvinut odotella. Tuomari oli todella nopea, viivyin kehässä ehkä minuutin... Arvostelua odottaessamme kävimme kahvilla ja viimein laput käteen, josta selvisi, että sertti ja CACIB tuli! Eli Venäjän valion titteli ja viimeinen kansainvälisen muotovalion arvoon vaadittava CACIB. Pyörimme kaupungilla muutaman tunnin ja palasimme Lenexpoon ryhmäkehiin, josta kiitos ja näkemiin.

Menimme näyttelyyn sunnuntainakin, kun oli tullut laitettua järjestäjille se takuukirje, jossa lupaan maksaa molemmat näyttelyt. Tuomarina oli sama venäläinen rouva, kuin Pärnussa toisena päivänä. Helvi oli taas ROP ja sai CACIB:n ja myös sertin, vaikka yritin kehäsihteerille selittää, että koirasta tuli eilen Venäjän valio. Nyt toivotaan vain, että vahvistukset Venäjältä saadaan yes Vähän oli vaikeuksia löytää pois Pietarista Viipuriin menevälle tielle, kun opasteita ei juuri näkynyt ja nekin vähäiset olivat tietysti kyrillisillä kirjaimilla. Viipuri löytyi ja pysähdyimme siellä syömässä ja kaupassa. Suomen puolelle saavuttaessa lumipyry olikin taas todella hurja ja näimme ojaan sukeltaneen pakettiauton, jota paloauto nosti pois ja seiskatiellä yksi rekka oli pahasti kallellaan penkalla, ihme ettei ollut kaatunut.  Viimein kuitenkin turvallisesti kotona ja siellä Tommikin jo odotteli edellisenä yönä Kanarialta palanneena.

Helvi täytti lauantaina neljä vuotta ja tottakai synttärikuva otettiin syntymäpäivänä, kuten tähän asti muinakin syntymäpäivinä:Osallistuimme edellisenä sunnuntaina Helsingin messukeskuksessa Voittaja-12 -näyttelyyn, siellä Anita Al-Bachy antoi ERI:n mutta Helvi ei sijoittunut valioluokassa neljän parhaan joukkoon. Tuttuja oli tosi mukavaa nähdä!