Vuoden odotetuin näyttely vedettiin läpi viime lauantaina sateisessa ja koleassa huhtikuun säässä. Lansuja oli kuutisenkymmentä, tosi kiva nähdä niin monia koiria yhdellä kertaa. Helvi sai ERI ja Åsa ensimmäisestä näyttelystään EH. Helvi oli vielä viiden parhaan avoimen luokan nartun joukossa muistaakseni, mutta sitten tuli kiitos ja näkemiin. Tuomari oli varsin avokätinen ERI:n kanssa ja pelasi sitten enemminkin SA:n kanssa. Olin odottanut saksalaiselta tuomarilta tiukempaa linjaa, mielestäni kaikki ERI:n saaneet nyt eivät olleet ihan niin laadukkaita... Sijoituksiin ylsivät kuitenkin upeat rodun edustajat, onnea kaikille ja erityisesti Kajalle Viroon! Oli lähellä, ettemme saaneet Grafika-kennelin kasvattajaluokkaa kasaan, kun Helvin lisäksi Virosta tulivat Rikshpati Grafika ja Aura Grafika.

Arvostelut ovat saksaksi, tässä vapaata suomennosta sikäli mitä ymmärrän ja saan selvää. Ensin Helvi: 3 vuotta. Vahva ja ystävällinen olemus. Erittäin hyvät pään mittasuhteet. Erinomainen pigmentti. Saksipurenta. Oikeanlaiset raajat. Sopivasti kulmautunut. Leveä selkä. Oikeanlainen ylälinja. Hyvä värijakauma. Hieman niukassa turkissa. Vapaat ja voimakkaat liikkeet. Sitten Åsan arvostelu: 10 kk. Suuri narttu. Kapea jotain. Tyypillinen olemus. Narttumainen ilme. Hyvä pigmentti. Saksipurenta. Rinta kehitysvaiheessa. Oikeanlaiset raajat. Hyvät kulmaukset. Kinner (?) voisi olla paremmin kulmautunut. Hieman nouseva ylälinja. Vapaat liikkeet, hieman tiiviit. Oikeanlainen väritys. En tosiaan saanut selvää edes kaikista sanoista, joten näyttelyarvostelut-sivulla on varmaan saksan kirjoitusvirheitä. Jos joku blogini lukija osaa korjata, niin otan kiitollisena vastaan korjauksia. Toivottavasti olen sentään ymmärtänyt suunnilleen oikein mitä tuomari on tarkoittanut, koska olen varsin tyytyväinen näihin arvosteluihin. Ja samaa mieltä, paitsi ettei Helvillä ole tuon parempaa turkkia milloinkaan. Sillä on vähän turhan lyhyt karva. Åsa on tosiaan ihan keskeneräinen, mutta eihän alle vuoden ikäisen kuulukaan olla valmis.

 Toko-treenit ovat olleet nyt juoksun takia pois ohjelmasta, mutta hakua ollaan saatu käydä treenaamassa viimeisenä koirakkona. Siellä työn alla on oikean ilmaisun vahvistaminen eli että Helvi maaten rauhallisesti haukkuisi maalimiestä, myös minun lähestyessäni. Ruokosuon palotalolle menevä tie on nyt todella huono, mutta onneksi olen vaihtanut Hissun pois ja uudella sähäkällä-sähkönsinisellä-etuveto-Volkkarilla pääsen perille! Ja onneksi Pekun jalan märkivä läiskä on parantunut ja huomenna tulee koirahieroja tsekkaamaan lihaskunnon.