Kotkan VEPE-lansut olivat lauantaina Suulisniemen Veneseura Ry:n tilauksesta venesatamassa ja ohjelmaan kuului rapsutuskoiria, kärryjen vetoa, TOKO-näytös, hakunäytös ja VEPE-näytös. Peku oli rapsututeltavana ja Helvi TOKO-näytöksessä. Tässä sieltä muutama kuva, jotka on käsittääkseni ottanut Karin Tokola.

215322_10200458865652659_1053710590_n-no  945602_10200458865892665_2018259850_n-no

198901_10200458865412653_354981934_n-nor

Itse en ehtinyt osallistua VEPE-näytökseen, kun olin ilmoittanut Helvin Haminaan näyttelyyn. Siellä Tanya Ahlman-Stockmarin arvostelulla Helvi sai ERI-1: Hyvän kokoinen narttu. Oikeailmeinen pää. Hyvin kulmautunut ja rakentunut edestä. Voisi olla hieman lyhyempi lanneosaltaan. Oikea raajaluuston voimakkuus. Valkoinen väri saisi olla puhtaamman valkoinen ilman pilkutusta. Liikkuu kinnerahtaasti takaa, yhdensuuntaisesti edestä. Saisi kokonaisuudessaan olla tiiviimmässä ja jäntevämmässä kunnossa.

Viime viikolla olin hakua treenailemassa pitkästä aikaa ja ekaa kertaa tälle kaudelle maastossa. Helville tehtiin rata, jossa ensin tyhjä pisto, sitten toiselle puolelle valmis ukko koko setillä eli ilmaisuineen ja minä menen hakemaan koiran ukolta pois ja viimeiseksi valmis maalimies suoralla palkkauksella. Tyhjä meni varsin hyvin (en muista onko koskaan aiemmin tehty!) ja Helvi eteni suoraan ja syvälle sekä tuli hyvin kutsusta pois. Toinen lähetys meni myös OK, viimeisellä ei irronnut ekalla lähetyksellä tarpeeksi kauas, joten kutsuin luokse ja lähetin uudelleen ja silloin irtosi hyvin.

TOKO-ryhmälle jätimme kesän mittaiset hyvästit keskiviikkona möllitokon merkeissä. Tässä linkki videoon, joka on vähän yli 11 minuutin pituinen, koska myös paikalla makaaminen on kuvattu. Tosi kiva nähdä se videolta, kun itsehän sitä on piilossa silloin eikä näe ollenkaan missä mielentilassa koira on. Helvi on näemmä rauhallinen mutta tarkkaavainen.

 http://www.youtube.com/watch?v=CaO5AmIIEss&feature=youtu.be

Seuraaminen oli ihan luokattoman huonoa, en tiedä mikä siinä välillä tökkii. Huono seuraaminen jatkui myös liikkeessä maahanmenossa. Luoksetulon pysäytys onnistuu joskus paremmin, joskus huonommin. Mölleissä se ei onnistunut, tiedän että se vaatii vielä enemmän toistoja. Liikkeestä seisominen OK. Noutamisessa kapulan raju käsittely ja palautuksen hitaus edelleen silloin tällöin murheenkryynejä, kuten kuvasta näkyy. Kaukokäskyissä jos Helvi menee lonkalleen maahan koiraa jätettäessä, se ei nouse ekalla käskyllä istumaan. Tämän huomaa hyvin videolta, ekasta käskystä Helvi oikaisee asentonsa ja vasta toisesta käskystä pääsee sitten ylös. Muuten meni ihan hyvin. Hypyssä olisi tietty voinut olla haukkumatta liikkurille... Mutta ei se mahdottoman huonolla tolalla ole, katsotaan mitä saadaan kesällä aikaan.

Käytin Pekun perjantaina fyssarilla hierottavana ja ihana uutinen oli, että lihakset eivät olleet kipeät!