Peku täytti toissapäivänä 10 vuotta! Ei voi kuin hämmästellä, miten aika menee nopeasti. Varsinaisia vanhuuden vaivoja ei Pekulla juuri ole, pientä kulumaa selässä parissa nikamavälissä ja etuhampaat ovat painuneet ikenen sisään lähes kokonaan. Vakavimpana vanhuuden oireena on varmasti ollut se taannoinen vestibular syndrome -kohtaus, joka tosin näytti paljon pahemmalta kuin loppujen lopuksi olikaan. Mutta jotain pätkimistä elimistössä silloin oli, vaikka Peku toipuikin täysin ja todella nopeasti.

11731629_10206083002412563_213379869724611816289_10206083060174007_4020765582146

Kunhan polven kanssa nyt pärjättäisiin, niin ei ole mitään hätää :) Fyssari kävi viime viikolla tsekkaamassa tilanteen ja antamassa kuntoutukseen ohjeita. Puolieroa takajalkojen lihaksistossa on 2 cm reisilihaksessa, joten tärkeintä on nyt lihaksen palauttaminen vasempaan reiteen ja pakaraan. Jalan liikkuvuus on kunnossa. Tällä hetkellä kuntoutukseen kuuluu usean päivittäisen lyhyen lenkin lisäksi proprioseptiikan ja painonvarauksen harjoitteet, jossa aktivoidaan reiden ja pakaran lihaksia käden aiheuttamalla kevyellä paineella, jota koira vastustaa eli jännittää lihasta staattisesti. Painonsiirtoa takaosalle tehdään tarjoamalla herkkupala koiralle siten, että koira kääntää kaulaansa kylkeen, etuosa saa seurata liikettä, mutta takaosan pitää pysyä paikallaan. Toinen toteuttamamme painonsiirtoharjoitus on etujalkojen vuorottainen nosto reilusti irti maasta. Lisäksi pihalla kävelytän Pekua maassa makaavien tikapuiden lävitse, jolloin se keskittyy kunnolla nostelemaan jalkojaan.

Helvin kanssa kävin vierailemassa Hannan & Samin mökillä Lammilla viime lauantaina VEPE:n merkeissä. Saimme muutaman todella hyvän ja tarpeellisen onnistumisen vieraassa rannassa vieraiden ihmisten kanssa, joten paljon kiitoksia osallisille! Etenkin hukkuvan haku ilahdutti minua suuresti, tämäkin liike kun on Helville ollut vaikea veneestä lähdöstä johtuen, vaikka se on hakenut hukkuvan niin alokas- kuin avoimessakin luokassa. Mikan suurieleinen hyppääminen veneestä veteen oli juuri oikeanlainen ärsyke Helville. Olemme edelleen treenanneet myös oman porukan kanssa mökillä ja siellä Helvi suorittaa kuin unelma! Jasu oli muutaman viikon tauon jälkeen auttelemassa soutajana ja esineen vastaanottajana ja hukkuvana. Jasu kysyikin sitten, että mitä me olemme tehneet, kun edistys on aivan huikeaa :D Tässä kuva, jossa Helvi on hypännyt minun soutamastani veneestä hakemaan Jasua, joka hyppäsi soutamastaan veneestä. Jasun oli pakko pitää veneen narua toisessa kädessä, koska joessa virtaa niin paljon, että vene olisi mennyt menojaan muuten. Helvi on siis vetänyt pitkältä matkalta sekä Jasun että veneen rantaan ja käytännön pakosta vielä vastavirtaan. Luonnetestin mukaan Helvillä on ainoastaan pieni taistelutahto, se kun ei välittänyt vetoleikistä testituomarin kanssa... (Ymmärrän kyllä, että luonnetestissä on mahdottomuus testata taistelutahtoa tämän kaltaisissa tilanteissa) Ai niin, käytin Helvin puntarissa Pekun tikkien poiston yhteydessä ja painoa oli 50,8 kg.

11754420_10206064924840635_1973121287067