Vuodatus.net on ollut epäkunnossa, joten ei ole useampaan viikkoon päässyt päivittelemään blogia. Ilmeisesti ladatut kuvat ovat hävinneet forever, todella harmillista... Katsellaan, jos viitsisin joitakin latailla uudelleen jossain vaiheessa.

Ehdottomasti paras uutinen on Pekun saavuttama ykköstulos Valkealan VEPE-kokeesta!! Lauantaina Peku ei tehnyt esineen vientiä ja oman veneen hinauksessa jouduin heittämään köyden uudelleen, koska Peku ehti tarttua siihen ennen kuin köysi oli vedessä. Lisäksi tuli maalilinjan ohitusta ja kaiken kaikkiaan 51 pistettä, ei siis tulosta. Sunnuntaina vientiesineenä oli pelastusliivit ja voitte kuvitella hämmästykseni määrän, kun Peku lähti viemään! Sitten jännitin, että irrottaako, mutta onneksi yleinen avustaja Ykä otti varmaotteisesti pellarit koiralta. Kutsuin Pekua takaisin ja meinasin pudota polvilleni, kun liike oli ohi. Käytin neljä ylimääräistä käskyä, mutta sillä nyt ei ole mitään väliä - PEKU VEI  No sittenhän sitä rupesi jännittämään oikeasti. Oman veneen hinauksessa sain Kaisalta hyvän vinkin, jota en ollut osannut itse ajatella: työnnä Pekua poispäin ja köysi kädessä kerällä koko matkan ajan. Vaikeaa selittää, mutta minulla on ollut siinä kaikenlaista sähläystä ja olen alkanut vasta poijulla ottaa vetoköyttä käteen, jolloin Peku on yrittänyt jo siinä vaiheessa köyteen kiinni ja minulla on ollut suuria vaikeuksia pidellä sitä, kun se on ollut "kainalossa". Nyt sitten otin tiukan asenteen, köysi heittovalmiina alusta saakka ja Peku käsivarren mitan päässä. Pystyin pitämään Pekun kauempana, vaikka voimia vaati pitää käsivarsi suorana ja jäykkänä, kun äijä vähän yrittää puskea. Onneksi venetuomari käytti perämoottoria, niin poijulle päästiin suoritusasemiin suht nopeasti. Lähetys onnistui, mutta harmillisesti Peku meni 4 m maalista ohitse. Jännitys vaan kasvoi, kun ajattelin, että se varmaan menee ainakin saman verran viimeisessä liikkeessäkin ohitse ja se olisi liikaa ykköstulosta tavoiteltaessa. Hukkuvan pelastuksessa sitten satuin onnistumaan tolpat-käskyn ajoituksessa kaksi kertaa ja Peku korjasi selvästi molemmilla käskyillä - lopputuloksena suoraan maaliin tolppien välistä! Ei ollut riemulla rajaa 92 pistettä ja AVO-1 ja täytyihän sitten harvinaisen onnistumisen kunniaksi mennä itsekin uimaan kokeen lopuksi.

Helvin kanssa on VEPE:ssä harjoiteltu avoimen luokan liikkeitä ja Pekun kanssa vaihtelun vuoksi voittajaluokan liikkeitä. Helville on todella vaikeaa oman veneen hinaus, kun se ei haluaisi lähteä veneestä minun luotani. Nyt siis paljon treeniä siihen, että sen saa hyppäämään pois veneestä. Vientiä on alettu rakentelemaan ihan lyhyellä matkalla eri esineillä. Kahden veneen liikkeessä Helvi menee yksinään veneeseen, kun sen paikallaolo on kohtuullisen hyvä ja samoin hukkuvan pelastuksessa. Hukkuvaa ei ole treeneissä ollut tänä vuonna kuin kahdesti, liekö syynä kylmä kesä ja pelastuspuvun puuttuminen... Peku on pari kertaa vienyt pitkän köyden oikein hienosti, lyhyen matkan tosin, ja liikkuvat veneetkin alkavat hahmottua. Kyllä on ollut kivaa treenailla  

Kävin Helvin kanssa Mäntsälän näyttelyssä, olin maksanut sen jo ennen Helvin valioitumista ja tuomari oli kiinnostava, niin mentiin sitten. Soile Bister oli tiukka, joten EH-1 tällä arvostelulla tuntuu hyvältä: Vahva tilavarunkoinen narttu, jolla hyvä raajakorkeus. Pää voisi olla pidempi. Hyvät raajat. Turhan paljon pilkutusta kauttaaltaan. Liikkeessä korkea-asentoinen häntä. Hyvä etuaskel, mutta takaraajojen työntö saisi olla tehokkaampi. 

Jäljestämässä olen ollut ja viimeksi molemmilla meni hyvin. Kävin suunnistuskurssin heinäkuun alussa, joten jälkien tekeminen kartan ja kompassin kanssa sujuu nyt entistä paremmin. Haku-puolella on ollut hiljaisempaa, olen ehtinyt vissiin vain kerran heinäkuun aikana. Silloin olimme raunioilla ja Helvi toimi hyvin, sillä ei ole mitään irtoamisongelmia ja se teki itsenäisesti töitä koko ajan hyvällä motivaatiolla. Peku kävi rokotuksilla, painoa tasan 60 kg ja eläinlääkäri erityisesti kehui hampaiden hyvää kuntoa. Muutenkin Peku on ollut tosi pirtsakka, leikkivät pihalla Helvin kanssa yms. Viime kesänä oli paljon nuutuneempi, selvästi tällainen viileämpi kesä on herran mieleen, kuten emännänkin! Åsan 1-vuotiskuva on päivitetty kotisivujen puolelle.