Kävimme lenkillä Alpo-lansun kanssa. Alpo on hieman alle vuoden ikäinen ja alussa suhtautui aika varautuneesti Helviin, mutta lenkin edetessä innostui jo juoksentelemaan Helvin perässä pitkin metsää. Helvi toimi oikein nätisti, vähän jännitin että onko se liian raisu, mutta Alpon epävarmuuden huomattuaan se käytti paljon rauhoittavia signaaleja ja oli vähän kuin ei koko koiraa huomaisikaan. Sitten mitä enemmän Alpo lämpeni tilanteille, sitä enemmän Helvi alkoi sitä huomioimaan. Hyvin siis meni ja toivottavasti jatkoa seuraa.

Tokon toinen kerta oli eilen ja meni jo paljon paremmin. Oikeastaan meni erittäin hyvin niin paikallamakuut kuin seuraamiset ym. Missä ilmeni petrattavaa oli henkilöryhmä - siinä Helviä kiinnosti ihmiset kovasti ja yritti mennä vissiin jokaista neljää henkilöä tutkimaan ensimmäisellä kiertokerralla. Toiset kahdeksikot menivät sitten jo paremmin kun kerroin koiralle, ettei niitä saa mennä tervehtimään.

Henkilöhakuun osallistuimme myös kesän tauon jälkeen. Tein Helvin kanssa erillisenä ilmaisutreeniä sekä etsintää. Etsintää suorapalkkauksella ja ilmaisua sitten ihan pienellä etäisyydellä ja niin, että maalimies odottaa Helvin rauhoittumista ja kun se käy maahan ja haukkuu, niin siitä palkka. Huomasimme nimittäin ekalla kierroksella kun harjoittelimme kulmia, että kun minä lähden lähestymään ilmaisevaa koiraa, niin se alkaa ottaa etäisyyttä maalimieheen ja alkaa haukkumaan katsoen minua. Lisäksi minun täytyy perehtyä pelastushaun koesääntöihin... Olisi varmaan ihan hyvä tietää miten kokeissa toimitaan, jotta osaisin asettaa haluamiani kriteereitä koiran toiminnalle.

Pekulla ei ole ollut mitään aktiviteetteja ja minulla on siitä hieman huono omatunto. Ollaan me kuitenkin sienestetty ahkerasti, pari tuntia metsässä hurahtaa helposti arki-iltaisinkin. Ettei vallan aivot tylsistyisi, niin tein sen kanssa esineruutua. Peku oli hyvin ylpeää poikaa hommiin päästessään ja hienosti löytyi esineet. Olin vähän huolissani Pekusta kun se muutamana iltana ruuan jälkeen hörppi suuret määrät vettä kupista ja vähän sen jälkeen puklasi vedet lattialle. En tiedä mistä johtui, nyt ei ole varmaan viikkoon tapahtunut samaa. Tilasin kuitenkin vesikupin jalustalla. Ruokakupit saavat kuitenkin pysyä edelleen lattialla. Madotukset on myös nyt tehty.