Kouvolassa oli petotesti koirille ja ilmoitin Hildan villisikatestiin. Lenkkeilymaastoissamme on paljon villisikoja ja itse pelkään niitä aika paljon, joten halusin osviittaa, miten Hilda reagoi kyseisiin eläimiin. Pahaa pelkäsin, että Hilda ei niitä kunnioita ja jos testitulos yhtään paikkansa pitää, niin pelkoni on aiheellinen. Voihan tietysti olla, että Hilda ei ottanut konesikaa aidosta, mutta uskon kuitenkin, että se saattaisi reagoida oikeisiin villisikoihin suht samalla tavalla: Leikkisästi ja uteliaasti. Ohessa testikaavakkeen kuvattavat asiat ja Hildan reaktio tummennettuna.

1. Koiran reaktio hajujälkeen: A) Voimakas, B) Pieni, C) Osoittaa pelkoa, D) Haluaa paeta. Muut huomiot: Lähtee jäljelle; Omistajalta tukea, mutta lähtee; Kieltäytyy; Pakenee; Vahva jälkityöskentely; Epäröi.

2. Reaktio nähdessään pedon: A) Siirtyy omistajan ja pedon väliin, B) Siirtyy omistajan sivulle mutta on tarkkaavainen, C) Siirtyy omistajan taakse, D) Pakenee, E) Toimintakyky loppuu, F) Luontainen pelko puuttuu. Muut huomiot: Käy omistajan takana, siirtyen uudelleen eteen; Pelko lamaannuttaa; Kieltäytyy kohtaamasta vaaraa (sijaistoimintaa).

3. Haukkutyöskentely: A) Aloittaa haukun heti, B) Haukkuu omistajan vierellä, C) Ei hauku mutta on tarkkaavainen, D) Pelkohaukku, E) Pelkää ja on hiljaa. Muut huomiot: Haukkuu kohti ja hakee katsekontaktia; Haukkuu hetkittäin kohti; Haukkuu ohi; Murisee; Murinahaukku.

4. Koiran toimintakyky pedon liikkuessa: A) Suuri, B) Keskitasoa, C) Pieni.

5. Rohkeus: A) Suuri (tiivis katsekontakti), B) Keskitasoa (ajoittainen katsekontakti), C) Pieni (katsoo pedon ohi), D) Katsoo muualle, E) Ylirohkea.

6. Etäisyys: A) Sopiva turvaetäisyys, B) Suuri etäisyys, C) Liian lähellä.

7. Taistelutahto: A) Suuri: tekee valehyökkäyksiä, B) Käy näykkimässä petoa takaa, C) Keskitasoa, D) Pieni, E) Liian suuri: käy kiinni petoon edestä, F) Ei taistelutahtoa.

8. Väistöliikkeet ja ketteryys: A) Erittäin nopea, B) Keskitasoa, C) Hitaat, D) Ei kykene liikkumaan.

9. Työskentelykestävyys: A) Suuri, B) Keskitasoa, C) Pieni.

10. Viettitaso: A) Suuri, B) Keskitasoa, C) Pieni, D) Ei kiinnosta.

11. Palautuminen: A) Palautuu välittömästi, B) Palautuu viiveellä, C) Palautuminen vaatii aikaa, D) Ei palaudu.

IMG_8329.jpg

IMG_8336.jpg

IMG_8388.jpg

IMG_8384.jpg

On se kyllä yksi hömppä! Kiva, että testistä sai laadukkaita kuvia :) Tässä vielä video, jonka sihteeri kuvasi pyynnöstäni: https://www.youtube.com/watch?v=32iZpc1PMrw

Toukokuun puolivälissä Landseeryhdistys järjesti MEJÄ-koulutuksen, johon ilmoitin Hildan. Päivä venähti pitkäksi, kun ensin kouluttaja kävi läpi teoriaa ja sen jälkeen koirille ammuttiin laukauksia, jäljet tehtiin ja ajettiin pienen vanhettamisen jälkeen. Oli kyllä hyväksi saada Hildalle voittajaluokan koepituinen ja -mallinen verijälki! Se ajettiin päivän viimeisenä ja silloin satoi jo aivan kaatamalla. Ajoittain Hilda jäljesti oikein hyvin, mutta mutta... Muutama ihan käsittämätön jäljeltä poistuminen. Puutuin näihin varsin nopeasti ja napakalla kehotuksella Hilda palasikin oikean jäljestämistehtävän pariin. Eli se tietää, missä jälki menee, mutta muut asiat vievät välillä keskittymisen - motivaatio lienee nyt se avainsana, millä jäljestys saadaan luotettavammaksi! Tein seuraavalla viikolla Kaisan kanssa Hildalle katkokulmaharjoituksen, jossa saimmekin monta onnistunutta katkon selvitystä, joten ehkä se tästä vielä.

Äitienpäivänä sitten suuntasin Helsinkiin kv-näyttelyyn, jossa tuomarina oli saksalainen Christofer Habig. Hän antoi ERI:n, ei SA:ta. Arvostelussa huonoa oli silmät ja päässäkin jotain vikaa ;) En siis ihan sujuvasti osaa kääntää suomeksi, tässä suoraan arvostelupaperista: Excellent size. Super body, fit & firm. Good substance. Free mover. Would like head a bit more refined and smaller, darker eye giving better expression. Minähän arvasin, että sitä viimeistä CACIB:ia saa odotella...!