Viimeisiä päiviä vuodelta 2011 elellään. Mitäs tänä vuonna on tapahtunut? Kaikkein suurimpana asiana on tietysti oman talon valmistuminen! Keväästä asti on Länsikylässä asuttu ja oikein hyvin viihdytty. Oma talo on jo nyt niin rakas kun sen eteen on niin paljon vaivaa nähty ja välillä muutama harmaa hius saatu kun kaikki ei ole mennyt rakentamisessa ihan suunnitelmien mukaan. Sitten mainitsemisen arvoinen asia on Åsa, Hyväntahdon Åmituisen Kuuluisa -ostokseni heinäkuussa. Åsa opettelee koiran elämää sijoituskodissa Espoossa ja sieltä on kuulunut mukavia kuulumisia, nyt on jo aloitettu toko-ryhmässä harjoittelu.

Helville vuosi 2011 oli oikeastaan kilpailu- ja koeuran aloittamisvuosi. VEPE- ja MEJÄ-koekäynnit tuottivat molemmat yhden ykköstuloksen, joista on hyvä jatkaa tulevalla koekaudella. TOKO-kokeissa startattiin myös, mutta siitä lajista ykkönen antaa vielä odottaa itseään. Lisäksi Helvi kävi MH-kuvauksessa, jonka perusteella se on ihmisrakas ja utelias koira, joka ei jää muistelemaan menneitä ja osaa tarvittaessa rauhoittua. Oikein mukavan luonteinen. Näyttelyissä käytiin useasti, mutta valioitumiseen tarvittavaa viimeistä sertiä ei tullut. Tämä tavoite jääköön siis ensi vuodelle. Näyttelykäyntejä kertyi 14 ja niistä 1 x VSP, 1 x PN-2, 2 x PN-3 ja 1 x PN-4 sekä 4 x vara-sert (!) Hyviä arvosteluita kaiken kaikkiaan, kolme EH:ta ja loput ERI:ä. Vuoden näyttely-kohokohta oli Liettuan erikoisnäyttelyssä, jossa Helvi oli paras narttu ja sai ns. ison sertin.

Peku kävi VEPE-kokeissa tänä vuonna kolmesti. Kaksi kertaa ilman tulosta ja kerran 3-tulos. Niin kauan kuitenkin osallistumme oman yhdistyksen kokeisiin kun Peku jaksaa ja haluaa VEPE:ä harrastaa. Katselin joskus KoiraNetistä, että yksi lansu on vielä 11-vuotiaana osallistunut VEPE-kokeisiin ja se on aika hyvin se! MEJÄ-koetta Peku kävi yrittämässä Jaanan ohjaamana kun olin reissussa, mutta siitä tuli kolmen hukan takia 0.

Nyt koirat ovat todenneet, että mitään talvea ei taida tullakaan. Peku-Nalle on ollut Naku-Pelle jo pidemmän aikaa, mutta joulun pyhinä myös Hemppu alkoi pudottaa turkkia.

 

Riemukasta vuoden vaihdetta ja kaikkea hyvää vuodelle 2012!