Kiersin sitten tämän viikonlopun kehiä Helsingissä ja Kotkassa, kun oli tullut ilmoitettua Helvi jo ajat sitten. Luokka oli nyt vaan vaihtunut valioluokkaan, menestystä ei sen kummemmin kummastakaan näyttelystä. Roger Vanhoenacker oli edelleen tarkka liikkeistä ja Helville laatuarvostelusta EH arvostelulla "Good in type. Nice head. Neck could be slightly longer. Topline sufficiently long. Well developed chest. She shows good angulation. Sufficient bone. In the movement crosses behind, very loose in front and gaits." Sitten valioluokan kilpailuarvostelussa tuomari olisi kuitenkin sijoittanut Helvin ennen yhtä ERI:n saanutta koiraa, kehäsihteeri kuitenkin selitti ettei niin voi tehdä ja Helvin sijoitus valioluokassa neljäs. Helteisen Helsingin jälkeen Kotkan kaatosateeseen - ja kehä noin pari tuntia myöhässä, onneksi sentään seura oli hyvää, niin odottaminen ei ollut ihan niin sietämätöntä. Kotkassa tuomaroi irlantilainen rouva O'Brien ja häneltä tällainen arvostelu: 3-year-old female. Good head. Nice eye & mouth. Good topline. Nice turn of stifle. Good coat. Good temperament. Movement good. Tuloksena ERI-2.

Vepessä Helvi edelleen viivyttelee viennissä ja veneen haussa ja kiertää maalin ulkopuolelta kun lähtee veneelle?! Saas nähdä miten tuon toimintamallin saisi muutettua. Peku teki hyvin oman veneen hinauksen, mutta köyden perään se on turhan hanakasti, kun olisi halunnut alkaa repimään sitä jo veneessä matkalla poijulle. Täysi työ pitää koira erossa köydestä. Pitkästä aikaa ehdin hakutreeneihinkin! Armeijan pojat olivat vallanneet maastot, jonka vuoksi koiria ei laitettu etsintään isoille alueille, vaan vahvistettiin maalimiesmotivaatiota näkölähdöillä. Helville ukot etukulmiin, haamuina ja ilmaisua kunnes tulen paikalle. Toisella kierroksella valmis ukko. Hienosti meni!

Torstaina kävimme kokeilemassa mölli-BH:ta. Keli oli kuuma ja koira sitä myöten laiska. Seuraamiset menivät laiskasti ja henkilöryhmässä piti sitten suunnilleen jokaiselle ihmiselle heiluttaa häntää. Jättöliikkeet muuten hyvin, mutta luoksetulossa jouduin kutsumaan kolmesti ennen kuin Helvi tuli. Paikalla makaamisessa ei mitään huomautettavaa. En ollut ollenkaan tyytyväinen suoritukseen, tosin jos jotain positiivista pitää väkisin hakea, niin pitkä suoritus ilman palkkaa ei tuntunut olevan ongelma. Kuitenkin loppuviimeksi tuomari sanoi, että tällä tottiksella olisi tottelevaisuusosuus mennyt läpi   Enpä olisi uskonut. Omalla seuralla olisi kesäkuun viimeinen päivä BH-koe, mutta en lähde arpomaan kun voi olla todella kuuma keli enkä halua koiraa silloin kiusata, kun se ei ilmeisesti vaan pysty pistämään parastaan. Katsellaan sitten syksymmällä.