Olisin halunnut Hildalle arvostelun Marianne Holmilta, joka alun perin ilmoitettiin tuomariksi landseereille Lahden ryhmänäyttelyyn, mutta tuomarivaihdoksen myötä tuomariksi tuli Johan Juslin. Hän oli arvostellut Helvin & Hildan jo viime maaliskuussa ja se oli pettymys, kun arvostelut olivat minun makuuni lyhyitä ja jotenkin ylimalkaisia, mutta kun ilmoittautumismaksua ei palauteta jos on ennalta ilmoitettu varalle tuomariksi, niin osallistuin sitten kuitenkin. Hilda oli ilmeisesti kehittynyt suotuisasti tässä vajaassa vuodessa ja Helvi taas vähän rupsahtanut :D Helvi siis jäi ilman SA:ta, jonka se sai Juslinilta viimeksi, tässä arvostelu: Hieman raskasrunkoinen narttu, jolla pehmeä selkä, raskas kallo-osa, isot silmät, hyvä raajaluusto, lihaksikas leveä reisi, ikäisekseen liikkuu hyvin. VET ERI1 ROP-VET

Hilda sai nyt ERI:n, kun se sai viimeksi H:n eli parannus on aika huomattava. Matalaraajainen narttu, hyvä pään sivukuva, isot turhan vaaleat silmät, hyvä raajaluusto, tarvitsee enemmän tilavuutta ja voimaa takaosaan, liikkuu hyvin sivusta, hyvä karvanlaatu. NUO ERI1 Tällä kertaa Hilda liikkui tosi hyvin, siis esiintyi nätisti ja esitti liikkeensä nätisti. Toivottavasti sama trendi jatkuu :) Hallissa ei saanut hyviä kuvia, mutta tässä kuitenkin muutama:

26850185_10213353855259340_2444678475204

26850431_10213353855699351_5230304642099

Suttuinen kuva, mutta eiköhän ääriviivoista näe, ettei Hilda kovin matalaraajainen ole... Ja onpa muuten hyvä välikämmen, napakka!

IMG_3037.jpg

Purennan esittelyä; kuvat otti Tiina Sundgren

Tällä viikolla vein Hildan toista kertaa lenkille Nemi-tanskandoggin kanssa ja hyvin meni, juoksivat yhdessä ja muuta tavallista. Aurinko painui juuri mailleen, mutta pari kuvaa näppäsin, kun saimme koirat pariksi sekunniksi seisomaan paikoilleen.

20180116_155632.jpg

20180116_155658.jpg

Molemmat koiruudet kävivät näyttelyä edeltävänä päivänä hieronnassa fyssarilla. Hildalla oli etuosassa jumia ja Helvillä vähän selässä, mutta ikä huomioiden ei kuulemma mitään huolestuttavaa. No Helvi se sitten jumiutti selkäänsä vähän enemmänkin, kun Hilda oli Nemin kanssa ulkoilemassa. Jätin nimittäin Helvin sisälle ja toki se näki ikkunasta, kun lähdimme takaportista metsään. Takaisin tultuamme selvisi, että Helvi oli pihalla, nimenomaan sillä aidatulla pihan osuudella, mutta vain etuovi oli auki (ei onneksi selkosen selällään)... Jos ei erikoisena pidetä sitä, että Helvi oli saanut auki lukitun oven, niin ehkä sitä, että etuovesta ulos astuessa ei olla aidatulla pihalla. Eli Helvin on täytynyt mennä jostain aidan sisäpuolelle, mutta missään ei näkynyt jälkiä tunkeutumisesta tai ryömimisestä (parissa kohdin aidan alareuna vähän irti maasta) - johtopäätöksenä näissä sherlockmaisissa tutkimuksissani esitän, että Helvi on hypännyt aidan yli. Johtopäätöstäni tukee edellä mainittu lihasjäykkyys, koira on kuitenkin 9 wee ja aita 120 cm... Onneksi ei kuitenkaan Helvi lähtenyt seikkailemaan autotielle tms.