Olen sen verran harjoitellut Hildan kanssa rally-tokoa, että ajattelin nyt olevan sopiva hetki testata osaaminen kokeessa. Villähteen Agility-Urheilijat VAU ry järjesti Lahdessa helmikuun puolivälissä kokeen, josta meinasin loppujen lopuksi jopa myöhästyä, koska ensimmäistä kertaa ikinä unohdin koiran paperit kotiin! Jostain se sitten pamahti mieleen moottoritiellä Loviisan kohdalla - ei muuta kuin seuraavasta liittymästä käännös takaisin päin... Myöhästyin puoli tuntia siitä, kun kisakirjojen varmennusta tarvitsevien olisi pitänyt olla paikalla, olin kyllä soittanut koetoimitsijalle että näin kävi. Täyttelin siis kisakirjan ja vein Hildan mittaukseen; enpä tajunnut kysyä, minkä korkeuden tuomari sai! Totesi vain, että todellakin on yli 50 cm. Sitten alkoikin jo rataan tutustuminen eli Hilda piti juoksuttaa takaisin autoon odottamaan. Tässä Taru Leskisen rata 17.2.18:

20180217_113041.jpg

Suoritusvuoro kun oli kuudes, niin aikaa rataantutustumisen päätyttyä omaan vuoroon ei ollut varmaan kuin 5-10 minuuttia. Onneksi Hilda "kotiutui" vieraaseen halliin ja oli valmiin tuntuinen saman tien. Ensimmäisellä kyltillä edessä istumisesta perusasentoon siirtyessä Hilda hypähti ja hihna meni sen etujalan alle... En tiennyt, mitä olisi pitänyt tehdä, mutta totesin, ettei se voi suorittaa loppurataa hihna jalan alla, joten korjasin hihnan ja jatkoin eteenpäin. Juosten tehty spiraali olisi voinut mennä siistimmin, Hilda hieman hypähteli ja painoi jalkaani vasten. Pujottelu taas olisi voinut mennä koiran osalta vähän tarkkaavaisemmin ilman lievää jäämistä ja kontaktin putoamista. Muuten olin sitä mieltä, että hyvin meni, mutta hihnasekoilun epävarmuuden takia en uskaltanut odottaa hyväksyttyä tulosta. Muistin lukeneeni säännöistä, että jos ohjaajalta tippuu hihna, niin suoritus on hylätty ja olin jo hyväksynyt mokanneeni tämän itse - ilo oli iso, kun luin tulostaululta Hildan saaneen täydet 100 pistettä! Hihnan korjausta ei siis katsottu hihnan pudottamiseksi, no pysyihän se toki kädessäni, enkä koskenut koiraan.

Ratasuorituksen kuvasi Fiia Berghem: https://youtu.be/km1Ra0XIAFE

Alokasluokkalaisia oli niin paljon, että luokka oli jaettu kahteen ryhmään. Ensimmäisen ryhmän jälkeen saivat kisakirjansa takaisin ne, joilla ei ollut mahdollisuuksia sijoittua palkinnoille - Hildan kisakirja jäi jakamatta... Niinpä jäin paikan päälle odottamaan toisen ALO-ryhmän päättymistä. Hildaa tuli luvan saatuaan tervehtimään pieni ja terhakka tollerin pentu ja se sai varmaankin ihan hyvä kuvan isoista koirista :) Täysistä pisteistä huolimatta ei meille sijoitusta kolmen parhaan joukkoon, sillä tasapisteiden ollessa kyseessä mennään aikavertailuun ja suorituksemme kesti 1 min 55 s. Tuomari palkitsi Hildan kuitenkin tuomarin suosikki -palkinnolla perusteena koiran hyvä takapään käyttö. Myös arvostelukaavakkeen kommenteissa luki, että käännökset ovat kauniit. 

27982844_10213637273384616_5887750358404

kuva: Minna Pohjolainen

Helvi sai VAU:n toko-kokeesta joulukuussa palkinnoksi lahjakortin koirauimalaan ja satuin saamaan tälle lauantaille peruutuspaikan puolen tunnin uinnille. Uimala siis sijaitsee Hollolassa, joten sain lahjakortin käytettyä kätevästi samalla kun oli muutakin syytä matkustaa Lahden seudulle. Helvi tuumasi, että hän osaa uida ihan tarpeeksi hyvin ja lahjoitti palkintonsa Hildalle ;) Tuli jo vähän kiire ja kurvasin Dog Spa Centerin pihalle juuri sen 15 min ennen uintiaikaa, jolloin suosittelivat tulemaan. Koira piti siis pestä ennen altaaseen menoa. En ole koskaan aiemmin käyttänyt koiriani uimalassa, mutta täällä oli ihan tilava allas minun mielestäni. Joitain koiria voi häiritä, että allas ja pesu-/kuivaustilat ovat samassa huoneessa eli muita koiria on samassa tilassa ja tunnelma voi olla aika kiihkeä. Uittaja tuli auttamaan alkuun eli Hildalle laitettiin sopivat uimaliivit ja sain kasan isoja Kong-tennispalloja. Sitten koira vaan kävelytettiin ramppi ylös ja minä jäin ylätasanteelle altaan alasmenorampin reunalle heittelemään palloja. Hilda kun ei arastellut pintoja tai uimista, niin uittaja totesi meidän pärjäävän keskenämme ja lähti pois. Itse olisin toivonut uimatekniikan harjoittelua ilman uimaliivejä, mutta uittajan palvelut eivät sisältyneet lahjakorttiin. Puoli tuntia pallon heittämistä on aika pitkä aika ja "pallohullu" koira alkaa käymään vähän liikaa kierroksilla. Taisin lähteä loppupesulle ja kuivaukseen noin 20 minuutin jälkeen. 

20180217_133923.jpg

20180217_134948.jpg

Puhelimen kastumista uhmaten sain pari kuvaa ja pienen videon otettua 

https://youtu.be/yD5NXN44u34