Tehtiin TOKO:ssa kokeenomainen treeni, jotta nähdään missä mennään. Tässä linkki videoon: http://www.youtube.com/watch?v=cbqA85BZZT4&feature=youtu.be
Helvi alkaa osata avoimen luokan liikkeet, vielä on suorituksissa ailahtelevaisuutta, joten varmuutta tarvitsee vielä. Etenkin nouto, kaukokäskyt, hyppy ja luoksetulon pysätys. Välillä nämä menee paremmin ja välillä huonommin. Ja täyskäännökset Helvi sotkee tehden vaihtelevasti kahdella eri tavalla... Siihen minun täytyy vaan päättää kumpa tyyli olisi luontevampi ja vahvistaa vain sitä. Luultavasti päädyn vasemmalla pysymisen kautta tekemään täyskäännökset, koska miten koira erottaa aionko kääntyä vasemmalle vai tehdä täyskäännöksen?

Lansuporukan jälkikauden päättäjäisiä vietimme raunioilla viime lauantaina ja Pekukin pääsi etsintähommiin. Helvi ei ollut ihan niin hyvin ohjattavissa kuin yleensä, muuten ihan OK. Peku osasi etsiä yllättävän hyvin ja ilmaisikin hetken tuumailun jälkeen. Oikein hyvin koiralta, joka ei treenaa hakua (kyse kuitenkin umpipiiloista, niin maalimies ei aktiivisesti yllyttänyt koiraa haukkumaan).

Kokoonnuimme lansuporukalla ABC:n parkkikselle vetotreeneihin silmällä pitäen Kotkan Kauppatie Ry:n joulutapahtumia, joihin olemme luvanneet mennä vedättämään lapsia muutaman kerran. Hyvin ensikertalaisetkin hotsivat alun jännityksen jälkeen. Peku veti kärryjä kuin vanha tekijä.

Huomenna suuntaan Landseeryhdistyksen 30-vuotisjuhlaan ja syyskokoukseen Aulangolle! Juhlimista tosin ainakin minulla varjostaa viime aikoina karmaisevan usein sattuneet vatsalaukunkiertymät. Vain 10 päivää Vallun traagisen kuoleman jälkeen Vallun sisko, Miina, koki veljensä kohtalon ja menehtyi vatsalaukunkiertymään. Ihan kamalaa ja olen hyvin pahoillani frown