Joulun treenitauko, tammikuun sairasloma... Näistä asetelmista olisi ehkä kannattanut miettiä Helvin kisaamista uudemman kerran. Liikkeet on hallussa, mutta toteutus riippuu ihan neidin mielentilasta - ja viime lauantaina se oli sangen vauhdikas ja malttamaton! Suuntasin hallille noin kolme varttia ennen avoimen luokan arvioitua alkamisaikaa, kävin ilmoittautumassa saapuneeksi, katsoin yhden kaverin suorituksen, käytin Helviä pienellä pissalenkilllä. Kun menin takaisin halliin, ilmoitettiin, että tuomari ei pidäkään taukoa, vaan avoin luokka alkaa saman tien. Voi kettu sentäs, strategiani oli hengailla Helvin kanssa reilun aikaa odottelemassa, jotta se rauhoittuisi kovasti. En enää ikinä luota mihinkään aikataulussa ilmoitettuihin taukoihin... Niinpä vaan koira autosta ja kehään. Jo siinä matkalla Helvi ehti antaa ääntä ihan kiitettävästi. No eihän se koira mennyt maahan ensimmäisestä käskystä, kun ei ollut kuulolla. Videoltakin näkyy, että jonkun aikaa Helvi tönöttää niin nätisti katsekontaktissa, mutta juuri ennen liikkeen alkamista putoaa omiin maailmoihinsa. Ei kai voi ryhmäliikkeessä ilmoittaa, että "en ole valmis, odottakaa kaikki, että saan koiran huomion taas itseeni", en ole ainakaan koskaan kehdannut näin yrittää tehdä... Mutta kun Helvi toisesta käskystä meni maahan, sujui loppusuoritus ihan mallikkaasti. Arvosanaksi 8.

Olimme avoimen luokan ensimmäinen koirakko, joten pikaisen palkkauksen jälkeen suhasimme takaisin kehään. Olin ihan perkeleen päättäväinen, että seuraamisen kirous ei tule enää meidän suoritusta pilaamaan, ja jes ei se tullutkaan! Tästä syystä olen siis tyytyväinen seuraamisen meininkiin, vaikka eka pysähdys aiheutti Helvin puolelta aikamoisen purnaamis-haukkumisryöpyn ja juoksuosuudessa oli vähän edistämistä jne. eikä arvostelusta tullut 7 enempää, mutta koiran mielentila oli aivan toista luokkaa kuin mitä se nyt on muutaman viime kokeen ollut! Liikkeestä maahanmenosta saimme 9, siinä haukku tuli maahan-käskyn yhteydessä. Luoksetulossa Helvi valui pysähdyskäskyn jälkeen ihan liikaa jostain syystä, arvosana 7. Samoin liikkeestä seisomisessa, jossa pysähdys olisi kai voinut olla nopeampi ja perusasennon ottaminen kesti. Harvoin olen eri mieltä tuomarin kanssa, mutta ehkä tuosta 8 olisi voinut antaa, kun ei mielestäni seuraamisessa ollut mitään ihmeempiä ja koira piti asennon liikuttamatta jalkojaan... Noutamisesta taas en olisi todellakaan antanut meille 8,5 pistettä, koska Helvi hyökkäsi kapulan kimppuun oikein kunnolla ja palauttaminen meni laajalla kaarroksella, kun olisi ihan selvästi tehnyt mieli elvistellä kapulan kanssa tuomarille ja liikkurille vähän enemmänkin. Ja juuri ja juuri ehdin ottaa noutokapulan Helviltä, ettei mennyt vielä pudotukseksikin. Kauko-ohjauksen ensimmäinen istuminen meni hyvin, maahanmenossa tuli jo haukkua, toinen istuminen aiheutti pomppauksen eteenpäin ja viimeinen maahanmeno vaati kaksi käskyä ja ääntä tuli siinä jo enemmänkin. Näin ollen pisteitä jäi vain 5. Hypyssä lähteminen näytti hetken epävarmalta, istu-käskyn noudattaminen ei tapahtunut välittömästi ja siinä sitten haukuttiinkin oikein urakalla. Paluuhypyn jälkeen piti vielä sivulle tullessakin haukahtaa. Arvosanaksi kuitenkin 8. Kokonaisvaikutuksesta ymmärrettävästi 6 ja yhteensä pisteitä tuli 145, mikä vastaa kakkostulosta.

Helvi sijoittui avoimen luokan kolmanneksi ja täytyy kehua hyviä palkintoja! Pokaali, 3 kg koiranruokaa, silikoninen kokoonmenevä reissukuppi koiralle, narulelu koiralle ja ohjaajalle levy Fazerin suklaata - aivan ihanat palkinnot, vaikkei taas meidän kohdalla oikein ansaitulta tuntuneetkaan. Tässä Tiina Sundgrenin ottamassa kuvassa show-koira ottaa yleisönsä myös varsinaisen suorituksen ulkopuolella:

1743542_10202255090997170_439729796_n%5B

Pekun leikkaushaava on parantunut ihan hyvin, mutta aika paljon nestettä on kertynyt läheisiin kudoksiin. Olen antanut itselleni kertoa, että on ihan tavallista leikkausten yhteydessä, että odottelen nyt jonkun aikaa, josko se lähtisi laskeutumaan ihan luonnollisesti, kun mitään tulehduksen tms. merkkejä ei ole nähtävillä. Viikonloppuna Jaana poisti Pekulta tikit ja näin ollen Peku pääsi myös lenkkeilemään vapaana. Kauluria pidän sillä vielä jos kukaan ei ole päältä katsomassa, sillä tikkien jäljet eivät vielä ole täysin ummessa.