Hildan kontrollikäynti oli torstaina 4.8. ja uutiset olivat loistavia! Eläinlääkärin sanoin: "Vasemman yläleuan murtuma on lähtenyt erinomaisesti paranemaan. Suun haavat ovat erittäin siistit, ompeleita on vielä jäljellä - tämä on normaalia. Ompeleet sulavat noin kolmen viikon kuluessa. CBCT-kuvissa havaitaan erinomainen leukaluun paraneminen ja purenta on normaali. Nyt Hilda voi ruveta syömään normaalia ruokaa ja pureskelemaan puruluita. Repimisleikkejä on vältettävä vielä kolme viikkoa. Tehdään todistus SKL:oon, kun hampaat ovat vaihtuneet ja nähdään, miten purenta on muodostunut. Tällä hetkellä oleva normaali kulmahammaslukko auttaa leukojen kasvussa."

Hyvillä mielin siis lähdimme seuraavana päivänä VEPE-leirille Saarijärvelle Miian kanssa auto totuttuun tapaan täynnä tavaraa. Juutuimme liikenneonnettomuudesta johtuneeseen ruuhkaan Jyväskylän jälkeen, mutta ehdimme juuri ja juuri iltakokeeseen ja hyvä niin, koska minä olin yleisenä avustajana ja Miia hukkuvana. Lauantaina leiri alkoi luennolla sääntömuutoksista ja siitä jatkettiin käytännön koulutuksilla. Ensimmäisellä rastilla tein Helvin kanssa veneen haun siten, että menin itsekin uimaan koiran kanssa veneelle ja koiran tehtävänä oli vetää sekä vene että minut takaisin rantaan. Hilda sai hakea köyden pätkää veneestä muutaman kerran. Toisella rastilla Helvi teki damien ohjattua noutoa ja Hilda hyppäsi pari kertaa veneestä. Sunnuntaina olimme ensin hukkuvan pelastus -rastilla ja Helvin kanssa tein kaksi erilaista hukkuvan pelastusta; yksi versio veneestä lähtien ja koiralla oli valjaat ja toinen versio pelastusrengas hukkuvalle vieden, mutta ohjatusti siten, että hukkuvia oli kaksi. Hilda näki hukkuvan ensimmäistä kertaa ja lähti innoissaan hukkuvan luokse :) Hukkuva antoi sitten damin Hildalle rantaan vietäväksi. Viimeisellä rastilla Helvi teki taas ohjattua damien noutoa ja Hilda sai hakea veneestä namipurkkeja. 

Leirillä oli taas kerran todella kivaa illanviettoineen ynnä muineen ja olen kyllä hyvin tyytyväinen Hildan toimintaan - neljä vierasta rantaa, liuta vieraita ihmisiä ja kaikkea muutakin uutta ja penska klaaraa kaiken hienosti!