Siis olin NIIN VIHAINEN koirille keskiviikkona. Tein lähtöä tokoon Helvin kanssa ja yhtäkkiä koirat jahtaavat kissan puuhun noin 50 metrin matkan pihalta metsään päin, eivätkä tietenkään tule huudosta pois sieltä. Lähdin sitten perään tarkoituksena hakea koirat niska-pers-otteella pihalle, niin mitä tekevät nämä lansun ryökäleet?! Eivät anna kiinni!! Molemmat huutavat  kimeää saalishaukkua, yrittävät jopa hyppiä kissaa kohti ja juoksevat ympyrää puun ympärillä ja mulla menee hermo. Sain sitten viimein Pekun pysähtymään ja sen jälkeen Helvi lopetti myös. "Pienen" puhuttelun jälkeen pihalle. Hyvä siitä sitten lähteä tottelevaisuutta treenaamaan, Helvillä ja itsellä kierrokset taivaissa. Helvi kuitenkin työskenteli loistavasti! Ehkä se on sellaista tunti turpaan -mallia. Paikalla makaaminen kun tehtiin heti alkuun, niin kävin välipalkkaamassa Helviä, koska se oikeasti oli tosi kiihtyneessä mielentilassa. Ei osoittanut nousemisen elkeitä, mutta varmuuden vuoksi katsoin välipalkkauksen olevan ihan paikallaan ja treenien vetäjä oli samaa mieltä. Muina harjoittelun aiheina hyppy, liikkeestä maahanmeno, liikkeestä seisominen ja luoksetulo.

Viikonloppuna treenailimme lansuporukalla MEJÄ:ä. Ei vanhetettu jälkiä kuin reilu tunti olosuhteiden pakosta. Peku teki ekan kulman tosi hyvin, mutta toisella oikaisi vähän sisäkautta. Kaadon se osoitti hienosti, vaikka ei ota sitä suuhunsa. Helvi jäljesti koko jäljen hyvin, paitsi viimeisellä suoralla hukkasi sen. En tiedä mikä siellä kiinnosti, mutta kovasti ilmavainun perässä olisi lähtenyt ihan eri suuntaan missä jälki meni. Hyvä kokea tämäkin, että Helvi tekee hukan ja joudun palauttamaan sen jäljelle. Oli nimittäin ensimmäinen kerta kun se ei pysynyt jäljellä. Teki kuitenkin hommat loppuun palauttamisen ja uuden käskyn jälkeen.

Eilen hakumetsässä harjoittelin Helvin kanssa ensin etukulmia. Ilmaisua ei vaadittu, mutta maalimiesten tuli pitää koira luonaan syöttelemällä ja pitämällä hyvänä samalla kun minä lähestyin. Toisella kierroksella harjoittelimme kääntymistä eli maalimies oli etukulmasta jatkanut takalinjaa pitkin aluetta eteenpäin. Löydön jälkeen samat syöttelyt ja sosiaaliset kontaktit kunnes tulen hakemaan koiran. Ekalla ukolla Helvi oli levoton ja meinasi jättää maalimiehen kun olin viiden metrin päässä, mutta muilla kerroilla ei ollut aikomustakaan tulla minun luokseni vaan se makasi nätisti maalimiehen edessä syömässä nameja. Suoraan eteneminen meni hyvin eli etukulmien tarkistus. Myötätuuleen lähetettäessä Helvi meni pois tallotulta alueelta, mutta sinnehän tuuli painaa ihmisen hajunkin. Hyvin näki, kun se sai hajun ja kaarsi maalimiehelle. Kulman tekeminen meni molemmin puolin aluetta yllättävän hyvin, sillä Helvi ei ole aiemmin tätä harjoitellut ja ukotkin olivat valmiina piiloissa. Olin oikein tyytyväinen, kun Helvi eteni lähetyspaikasta suoraviivaisesti etukulmalle ja sitten tallotun alueen rajaa myöten jatkoi etsintää. Lähetyksestä kuvan ottanut Titta Valtonen: