Heinäkuun koetauon jälkeen palasimme innolla VEPE-kokeiden pariin! Hämeenlinnan Seudun Vesipelastuskoirat järjesti kaksi koetta viikonloppuna Rengossa, joka on minulle ennestään tuttu kisaranta. Mukana minulta molemmat koirat (Pekun ohjaksissa Jasu taasen) sekä Miia & Sulo. Vaikka Hämeenlinnaan on vain parin tunnin ajomatka, päätimme yöpyä Lammilla mökillä, kun kerran siihen oli mahdollisuus. Kyllä maar kannatti ottaa velipoika mukaan, koiran taidokkaan ohjaamisen lisäksi Jasu mm. grillasi meille ruokaa, lämmitti saunan jne... Sangen avulias jätkä kaiken kaikkiaan. Lauantaina Peku aloitti erittäin vahvasti. Eka liike täysillä pisteillä ja viennissäkin vain yksi virhepiste ylimääräisestä käskystä (askel kuulemma). Toiveet siirto-ykkösestä olivat huiman korkealla, kun tiesin vanhastaan, ettei Peku tässä rannassa ole mennyt maalista ohitse. Mutta niin vain oman veneen hinauksessa Peku hyppäsi taas liian innoissaan ja kierrokset kaakossa, meni uppeluksiin ja otti köydestä kiinni aivan koukun juuresta. Luultavasti tästä johtuen rantautuminen tapahtui 12 m ohitse maalin. Ja sinne meni sitten ykkönen. Kyllä, harmitus oli suuri. Hukkuvan pelastaminen sujui sitten taas täysillä pisteillä. Näin ollen Peku sai elämänsä ensimmäisen 2-tuloksen pistein 87. Sunnuntaina eka liike täysin pistein, vienti nollille, kun koira ei lähtenyt viemään. Ei kylläkään jäänyt tapansa mukaan myöskään leikkimään rantaveteen vaan toi usean kerran damin Jasulle takaisin ja uudelleen lähetyksiä tuli useita, mutta sitten lähtöajan ylittyminen tulikin jo vastaan. Tällä kertaa oman veneen hinaus meni täysillä pisteillä (tietty...) ja hukkuvan pelastamisessa yksi virhepiste maalilinjan ohituksesta. Pisteitä siis 73 ja tulos AVO-3.

Helvi on yksin veneessä ekassa liikkeessä (sekä hukkuvan pelastamisessa) ja jouduin antamaan sille odotus-käskyn matkalla poijulle, kun se hötkyili ja jopa haukuskeli hieman. Sitten kuitenkin onneksi rauhoittui taas istumaan ja odottamaan lähtölupaa. Lähtö oli nopea ja muutenkin meni nappiin, täydet 25 pistettä siitä. Viennissä lähtö oli hidas ja epäröivä, Helvi vilkuili minua pari kertaa, jolloin toistin vie-käskyä ja otin apuaskeleenkin. Sitten se lähti viemään ja loppu menikin luovutuksineen ja takaisin tulemisineen oikein hyvin. Ylimääräisistä käskyistä otettiin 3 pistettä pois. Oman veneen hinaus ja hukkuvan pelastaminen menivät erinomaisen hyvin, kummassakaan ei mitään parannettavaa kun hukkuvassakin Helvi malttoi odottaa lähtökäskyä mallikkaasti. Hieno suoritus kaiken kaikkiaan, 97 pistettä - ykköstulos ja luokkansa paras. Sunnuntaina ekassa liikkeessä Helvi laittoi tassun veneen laidalle silloin kun ylituomari sanoi "käsky" eli antoi suoritusluvan. Se ei kuitenkaan ollut varaslähtö. Veneet olivat keulat eri suuntiin ja näytti aluksi siltä, että Helvi ui väärästä päästä noudettavaa venettä sen ohitse, mutta onneksi lähti hakemaan köyttä kun se heitettiin veteen. Tästä liikkeestä jäi siis käteen täydet pisteet. Vientiesine oli sunnuntainakin dami. Helvi ei meinannut tarttua vientiesineeseen, taisi olla sen mielestä ällöttävä edellisten koirien jäljiltä. Otti sen kuitenkin itsenäisesti ja lähti viemään. Noin reilun 10 metriä edettyään se kuitenkin kääntyi takaisin rantaan eikä minun antamillani käskyillä ollut mitään tehoa siinä kohdin. Mutta sitten kun Helvi rantautui takaisin, lähetin sen uudelleen ja sitten se vei damin, mutta pudotti esineen veneen viereen. Viennistä lähti pois 15 pistettä. Enpä osannut tällaistakaan ennakoida ja nyt tietysti jälkiviisaana olisi pitänyt jättää käskyjä antamatta siinä vaiheessa kun Helvi oli jo kääntynyt takaisinpäin eikä reagoinut uuteen vie-käskyyn. Pelimies olisi odottanut hiljaa ja tyynen rauhallisesti, että koira pääsee takaisin rantaan ja käskyttänyt vasta sitten uudelleen viemään. Enpä sentään keskeyttänyt liikettä, vaikka sekin kävi mielessä. Oman veneen hinaus meni taas oikein hyvin. Hukkuvan pelastamisessa päädyin antamaan parikin odottamiskäskyä ja sitten Helvi hyppäsikin hukkuvan pudotessa ilman käskyä... Toivoisin, että se hukkuvassakin odottaisi lähtölupaa, vaikka uhri olisikin jo vedessä. No, muuten ei mitään ongelmaa ja täydet pisteet siitäkin tuli. Pisteitä 85, tulos AVO-2 ja luokan toinen sijoitus. Oikein mukava viikonloppu kaiken kaikkiaan, hyvää seuraa ja hieno harrastus lajia rakastavien koirien kanssa.

Pari viikkoa sitten VEPE-porukkamme osallistui meripäivien avajaisparaatiin. Hyvin meni kaikilta ja taisivat mustavalkoiset karvakorvamme jonkun verran hymyjä ja ihailua osakseen saada. Väkeä oli noin 30 000 Kymen Sanomien mukaan katsomassa marssia. Tässä kuva (kuvan on ottanut Eija Koski), jossa paraati on seisahtunut hetkeksi ja odottelemme matkan jatkumista.

311663_10200913493538072_1056702644_n-no