...Oli Helvin lonkat eläinlääkärin mukaan toisellakin kuvauskerralla. Ja samana D/D ne tuli myös Kennelliitosta, halusin lausunnon myötä tuloksen ihan avoimesti tietokantaan näkyville. Tässä röntgenkuva, laitan vanhan kuvan myös kyynäristä. Niitä en kuvauttanut uudelleen, kun ovat 0/0.

       

Helvi olisi ollut kelpo jalostuskoira muutoin: erittäin perusterve koira, hyvä terve rakenne, ihana luonne, jonka ansiosta hyvä koulutettavuus. Kaikki muut osat kuvattu ja tutkittu terveiksi (kyynärät, polvet, silmät, selkä, olat) Otin Helvin kuitenkin pääasiassa perheenjäseneksi ja harrastuskaveriksi ja nämä toiveet se on täyttänyt erinomaisesti.

Voisin lisätä kennelnimeni eteen sanan "Surullisen"  Ei ole noita jalostusvinkkelistä katsottuna huippuja yksilöitä taloon osunut, nartulla D-lonkat ja uroksella kivesvika - eikös sillä jo ansaitsisi kennelnimen Surullisen Kuuluisa... No tämä nyt on tätä minun sarkastista huumoriani, molemmat koirat ovat terveitä ja tervepäisiä koti- ja harrastuskoiria ja toivottavasti on sanomattakin selvää, että Peku ja Helvi ovat minulle äärettömän rakkaita ja tärkeitä hännänheiluttajia.

Ja hei, Marika Koski EI OLE = Suomen Landseeryhdistys! Käsittämätöntä, että jos ilmaisen julkisesti mielipiteitäni, niin kuvitellaan, että puhun yhdistyksen edustajana tai että sanani olisivat yhdistyksen virallinen kanta. Miten asia voisi olla näin?! En ymmärrä.