Eilen oli ensimmäiset tokon treenit joulutauon jälkeen. Ohjelmassa oli luoksepäästävyys, paikalla makaaminen, täyskäännös ja liikkeestä maahanmeno. Paikalla makaaminen meni hyvin siihen asti kun joku pikku elukka alkoi rapistella kasvihuoneen nurkassa ja kaikki koirat korvat höröllään sitä kuuntelivat. Silloin otettiin varman päälle ja palattiin koirien luokse, aikaa ehti kulua noin minuutti. 

Luoksepäästävyyteen Helvi tarvitsee paljon harjoitusta, tällä kertaa se nousi kahdesti seisomaan ja alkoi "juttelemaan" ja kolmannella yrittämällä malttoi istua. Joku saattaisi tuon jutustelun tulkita aggressiivisuudeksi, vaikka se on selvästi epävarmuutta.Ovat ne luonteeltaan Pekun kanssa tässä suhteessa erilaisia, Peku on minusta ihanteellinen kun se on ystävällinen ja avoin ja rauhallinen ilman mielistelyä. Helvi on ainakin tässä ikävaiheessa hieman pidättyväinen tai epäilevä joitakin ihmisiä kohtaan ja sitten kun ei ole, niin se on vähän liiankin innokas tekemään tuttavuutta.

Seuraamisen täyskäännöksen harjoittelussa otimme muutaman askeleen seuraamista ja täyskäännös. Helvillä se meni oikeastaan tosi hyvin ja minä olen vihdoista viimein luopunut namiohjauksesta. Liikkeestä maahanmenoon en ollut tyytyväinen, Helvi tarjosi monta kertaa seisomista kun sitä olemme viimeemmäksi kotona harjoitelleet. Silloin kun se meni maahan, se meni sutjakasti ja siitä olen iloinen.

Tokosta kaahailin Lahteen, jossa oli Landseeryhdistyksen järjestämä keskustelutilaisuus tarkoituksena kuulla jäsenistöä PEVISA:n tiimoilta. Tämän keskustelun perusteella jalostustoimikunta tulee ehdottamaan kevätkokouksessa uutta PEVISA-ohjelmaa joka alkaisi 1.1.2012 ja sisältö tulee ilmeisesti olemaan lonkkakuvaustuloksen raja-arvo C ja kyynärkuvauspakko. Sinänsä ihan OK ajatus, koska tähän mennessä ei ole kyynärniveliä ollut edes välttämätöntä kuvata, niin ehkä pienin askelin eteneminen sopii paremmin kuin suoraan laittaa myös raja-arvo. Minun puolestani rajan olisi voinut laittaa 1, mutta demokratiassa enemmistön mielipide voittaa. Toivon totisesti, ettei 2-kyynäräisillä landseereilla tulla teettämään pentuja! Valitettavasti on ihmisiä, jotka jo pennun ottaessaan päättävät, että tämä tekee sitten pennut viis terveystuloksista... Näistä itsekeskeisistä ihmisistä kärsii sitten pidemmän päälle koko landseer-kanta.