Heti, kun doping-varoaika oli lusittu, suuntasin taas Hildan kanssa TOKO-kokeisiin. Kynsihän oli parantunut jo aiemmin, ei siinä mennyt kuin pari viikkoa. Pääsimme naapurikunta Loviisaan Rottweileryhdistyksen järjestämään kokeisiin (2 erillistä koetta perätysten) ja koepaikkana toimi entisen hevostilan maneesi. Edellisissä kokeissa ilmenneen vallattomuuden vuoksi (irtoavissa liikkeissä) päätin kokeilla antaa Hildan päästellä suurimmat höyryt pois ennen suoritusta ja pakkasin autoon myös kickbiken. Heitimme 10 minuutin reippaan lenkin koepaikalla ja kas vain, suurimmat idioottienergiat olivat purkautuneet!

Liikejärjestys molemmissa kokeissa oli sama: 1. Paikallaolo, 2. Liikkeestä istuminen, 3. Ruutu, 4. Luoksetulo, 5. Seuraaminen, 6. Hyppy, 7. Nouto, 8. Kaukot, 9. Liikkestä seisominen, 10. Kierto.

Aamukokeen lomakkeesta ei löytynyt kuin ykkösiä ja nollia seuraamisen 9 lisäksi. Sanotaanko siis lyhyesti ja ytimekkäästi näin, että kaikista muista liikkeistä täydet pisteet paitsi hirvittävän onnettomien sattumusten kaksi nollaa - ja siihen meni ykköstulos. Voi että! Noudossa Hilda otti varaslähdön ja se tuli ihan puskista, koska Hilda ei sitä ennen ole tehnyt. Ja jos koira lähtee, ennen kuin noutokapula on pysähtynyt paikalleen heiton jälkeen, liike on hylätty - mitään takaisin käskyn mahdollisuutta esimerkiksi ei ole. Liikkeestä seisomisessa tuli väärä asento ja Hilda kävi istumaan. 

Video aamukokeesta (kiitos kuvaamisesta Annina Cederlundille) Koiralla on hyvin pitkälti kaikki kohdallaan eli asenne työntekoon, viretila ja osaaminen <3

https://youtu.be/ZpJtyqUjmPM

AVO2-tuloksella pisteillä 247 Hilda sijoittui luokan kolmanneksi.

88295559_10157983290138164_1456854560365

Päivän toisessa kokeessa Hildan motivaatio ei enää ollut niin huikean hyvä, mutta ihan OK. Tarkkaavaisuuden puute aiheutti muutamia virheitä, mitkä sitten vaikuttivat pisteisiin. Ennen toisen kokeen alkua tein muutaman noutokapulan heiton, jossa Hilda sai palkan odottamisesta - eikä se ollut aikeissakaan varastaa. Lisäksi muistutin pari kertaa, mitä eroa on seisomisella ja istumisella. 

Paikallaolo istuen meni hyvin, 10. Liikkeestä istumisen valmisteleva osuus eli seuraaminen ei ollut kovin hyvä, mutta arvostelusta kertoessaan tuomari sanoi vain, että istuminen olisi voinut olla hieman nopeampi. Arvosana liikkeestä istumisesta oli 9,5. Ruutuun lähettämisestä tuli 8, koska Hilda nuuskaisi maata ruudun edessä ja näytti jäävän siihen, joten annoin lisäkäskyn, joka näköjään toimi. Luoksetulo oli yhtä hyvä kuin aamulla eli 10. Seuraamisesta tuli puolen pisteen pudotus aamuiseen eli nyt 8,5. Itselleni jäi mieleen, että täyskäännökset olivat jälkimmäisessä koesuorituksessa paremmat kuin ensimmäisessä. Hyppy sujui hyvin, siitä 10. Oli muuten sangen matala este Hildalle laitettu, kun oli vain neljä lautaa. Noudossa kävi erikoinen juttu. Heitin sen verran lyhyen heiton, että liikkeenohjaaja tuumasi hetken ja kysyi sitten tuomarilta, pitääkö heitto uusia. Tässä vaiheessa Hilda varasti taas! Saimme kuitenkin noudosta 8, koska tuomari sanoi odotusajan venyneen liian pitkäksi koiralle. Kauko-ohjauksesta tuli 8, kun Hilda toisessa istumisessa liikkui eteenpäin. Liikkeestä seisomisen Hilda nollasi samalla tavalla kuin aamukokeessa eli ottamalla väärän asennon. Merkin kierto viimeisenä liikkeenä ja pirulauta, kun meni nollaksi. Hilda juoksi kartion taakse, kaatoi sen ja alkoi nuuskia maata. Luultavasti joku houkutteleva haju tuli nenään jo vähän ennen kartiolle saapumista, joka aiheutti pään alas laskemisen ja huolimattomuuden, jonka takia kartio meni kumoon. Itse huomasin videoilta syyllistyneeni sekä oman jalan taputteluun, että koiran taputteluun, vaikka tarkoitus ei ole tehdä kumpaakaan. Loppupisteet kokeesta 232,5 ja tulos AVO2.

Toinenkin koe on videolla, mutta kierto oli jäänyt lopusta pois. Kokonaisvaikutuksista tuli 10 sekä 9.

https://youtu.be/oBXQdr8bXKM

Seuraava koitos meillä piti olla tästä viikon kuluttua eli maaliskuun puolivälissä, mutta viikossa kaikki kerkesi muuttua. Kennelliitto päätti peruuttaa kaikki kokeet, näyttelyt ja tapahtumat seuraavana perjantaina koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Tämän jälkeen koiraseurat päättivät lopettaa kaikki yhteistreenit, joten nyt sitten vain puuhastellaan ominemme.

Juoksun alkamista odotetaan edelleen, olin niin varma, että se alkaa maaliskuussa vaan eipä näy! Viikon kuluttua on huhtikuu...