Suomen puolellakin on nyt käyty parissa näyttelyssä veteraanikehässä, vailla kummempaa menestystä. Haminan näyttelyssä irlantilainen Catherine Rooney oli sitä mieltä, että olisi ylipainoa ja muilta osin arvostelu oli hyvin ylimalkainen: Overall shape and size is good but carrying some weight. The bone is good. Structure is good. Lopputulemana EH1. Matti Luoson arvostelu vappupäivänä Lahdessa oli sen sijaan pidempi ja jos minulta kysytään, niin paikkansa pitävä: Erittäin hyvän tyyppinen, voimakasrakenteinen veteraaninarttu. Hyvä pää. Purenta ok. Hieman vaaleat ja pyöreät silmät. Vahva kaula, samoin eturinta ja runko. Hyvä luusto. Melko hyvät käpälät. Sopivat kulmaukset. Hyvä sivuaskel, edestä ja takaa hieman ahdas. Pohjaväri voisi olla valkoisempi. Hyvä käytös. VET ERI2 tästä. Siis minua ärsyttää tuo ylipaino-kommentti kun se on aiheeton, jos se olisi totta, niin hyväksyisin sen tietenkin mukisematta. Hildallahan oli ylimääräistä kyljissä tuossa alkuvuodesta salakavalasti kertynyt, mutta ne on saatu pois. Muhkealtahan se näyttää, kun steriloinnin jälkeen karvaa pukkaa ihan mahdottomasti, mutta kyllä tuomarin pitäisi tunnustella koira niin hyvin, että tietää. 

20240522_190613_resized.jpg

Hallitreenikauden päätteeksi kävimme toko-kokeessa katsomassa, miten tällä kertaa menisi, mutta eipä mennyt... Tulosta ei tullut, pisteitä 184,5 (tuloksen raja 192). Koe alkoi kuten aina ryhmäliikkeellä, kahden minuutin paikkamakuulla. Tämä meni kasin arvoisesti, maahanmeno oli hidas ja ylösnousun Hilda ennakoi vieruskaverin käskystä. Paikkamakuun jälkeen kaikki koirat tekivät kierto-hyppyhässäkän eli kartioryhmän kierto, pysähtyminen joka tällä kertaa maahan ja esteen yli hyppääminen; meni Hildalta paremmin kuin ekassa VOI-kokeessa viimeksi ja nyt se sai 6. Harmi kun en muista enää, miten osa-alueet sujui... Sen muistan, että kierto meni hienosti ja loppuperusasentoon tarvi toisen käskyn kun Hilda jäi eteeni seisomaan. 

Putkeen tehtävät liikkeet alkoivat tunnistusnoudolla, josta meille 0 kun Hilda toi väärän. Se otti ensin oikean, mutta jostain syystä vaihtoi väärään. Sitten palautus muuttuikin epävarmaksi ja se pudotti tunnarikapulan minun eteeni. Tämä on jostain syystä ehdottomasti Hildalle vaikein liike, en tiedä mitä se ei nyt ymmärrä tehtävässä, ilmeisesti sitä, että pitää valita nimenomaan minun hajuiseni palikka. Jäävät liikkeet olivat tässä kokeessa seiso-maahan. Juuri kun piti lähteä liikkeelle, Hilda nuuhki maata eikä lähtenyt kunnolla mukaan. Seisominen meni hyvin, pysyi hyvin paikallaan, kun kiersin koiran ympäri, mutta maahanmeno muuttui istumiseksi. Seuraamisosuudet olivat lisäksi tosi laiskoja, täytyy tätäkin pähkäillä, mikä saa koiran tällaisessa noin huonoon vireeseen. Arvosanaksi jäi 6,5.

Ohjatusta noudosta saimme 6 ja se meni muuten hyvin, mutta Hilda pudotti noutokapulan tullessaan takaani sivulle. Eikä vain kerran, vaan kahdesti. Tässä liikkeessä valmistelevan osuuden seuraaminen oli kuitenkin parempaa kuin edellisessä liikkeessä. Luoksetulosta pysäytyksen kera tuli 7, olisihan Hilda pystynyt parempaan pysähdykseen ja lisäksi alun maahanmeno vaati kaksi käskyä. Kauko-ohjaus meni nollille, kun asennonvaihdoista onnistui vain puolet eikä mikään ilman lisäkäskyjä. Seuraaminen meni ihan kivasti, no vähän Hilda jätätti välillä, joten 7 on aivan oikea arvosana. Mutta peruuttamiset ja hidas käynti etenkin olivat hyvät. Viimeisenä liikkeenä oli ruutuun lähettäminen ja luoksetulo, josta Hilda sai taas täyden kympin :) Kokonaisvaikutuksesta tuomari Harri Laisi antoi 8, saatesanoin, että koira kyllä osoittaa tekemisen halua, vaikka välillä ajatus hieman harhailee. Tässä on reilun 10 minuutin video koesuorituksesta, josta siis puuttuu paikkamakuu ja kierto-hyppyliike: https://youtu.be/l-_qGdiStdg?si=LhV0DvTmlTuGleXT

"Lohdutuspalkintona" olimme kolmansia voittajaluokassa ja kotiin viemisiksi tulikin suklaata, kukka ja koiranruokaa :D Ja varasin Hildalle ajan osteopaatilta, niin tulee se puoli suorituskyvystä hoidettua.

Screenshot_20240604_105518_Gallery.jpg